Laster Hendelser

Recital med Barratt Due-finalistene i konkurransen Young Musician

Velkommen til konsert!

Onsdag 03. april
kl. 19:00
Kammersalen, Barratt Due musikkinstitutt, Lyder Sagens gate 2, Oslo, Norway

Velkommen til recital med fire unge talenter som er med i finalen av den internasjonale musikkonkurransen Young Musician 2019!

Det blir spilt verker av blant andre Bach, Chopin, Kaumann, Haydn, Mozart og Shubert. Det blir også noe egenkomposisjon!

Fri enté. Vel møtt!

Medvirkende på klaver: Sophia Mina Friedensburg, Natalia Papova, Marina Pliassova

Young Musician er en internasjonal konkurranse for unge pianister, fiolinister og cellister. Årets konkurranse finner sted i Estlands hovedstad, Tallinn, fra 6. – 10.april ved Estlands Musikk- og Teaterakademi (EAMT). I tillegg til musikkonkurransen, får deltakerne også muligheten til å være med på konserter og mesterklasser.

De fire talentfulle finalistene fra Barratt Due er:
Hector Serafin Kraggerud – piano
Hector er født i 2009 og har spilt piano siden han var seks år gammel. Han har spilt konserter på Valdres sommersymfoni to år på rad, og har også opptrådt på konserter ved Barratt Due musikkinstitutt. Hectors lærer på Barratt Due er Marina Pliassova og han har tidligere gått hos Grete Helle Rasmussen.

Alma Serafin Kraggerud – fiolin
Alma er født i 2006 og begynte å spille fiolin da hun var seks år gammel. Hun har blant annet vært solist med Kringkastingsorkesteret, KORK, på NRKs direktesending i forbindelse med det norske kongeparets 25års jubileum. Hun har også vunnet Sparre Olsen- og Midgards-konkurransen. Alma går på Musikk på Majorstuen og er en del av Unge Talenter Barratt Due. Hennes lærere er Sigyn Fossnes og Alf Richard Kraggerud.

Clara Yuna Friedensburg – cello
Clara er født i 2007 og har spilt cello siden hun var seks år gammel. Hun har blant annet opptrådt som solist under konserten «Unge hjelper unge» i regi av Kirkens Bymisjon i 2018, og året før opptrådte hun som solist med Barratt Dues barneorkester, BORK. Clara vant sin klasse og en inspirasjonspris under finalen i Ungdommens musikkmesterskap, UMM, i 2019, og har vunnet en rekke andre priser tidligere. Hun startet å spille hos Tove Sindig-Larsen, og som tiåring begynte hun på Unge Talenter og er elev hos Ernst Simon Glaser.   

Emma Martine Iam Olsen – piano
Emma er født i 2006 og begynte å spille piano da hun var 4,5 år gammel. Hun har deltatt i Young Musician tidligere da hun spilte med Tartu Chamber Orchestra i 2017. Hun har også vunnet førsteplass i konkurransen UMM i 2018 og i år vant hun førsteplass ved Elite International Music Competition i New York. Emma er elev ved Unge Talenter og lærerne hennes er Marina Pliassova og Arnt Haakon Aanesen.