Søknadsfrist utøvende studier er 15. desember
Skriv ut

Tom Ottar Andreassen

Professor i fløyte

Tom Ottar Andreassen (født 19. august 1963 i Moelv) er en norsk fløytist, kammermusiker, dirigent og musikkpedagog. Han har siden 1994 vært fløytelærer ved Barratt Due musikkinstitutt, fra 2007 førsteamanuensis og fra 2009 professor. I tillegg har han siden 2009 også undervist ved Norges musikkhøgskole. Som solofløytist i Kringkastingsorkestret og Det Norske Kammerorkester er han blant Norges mest profilerte blåsere.

Han har studert med Torkil Bye og Ørnulf Gulbransen i Oslo samt Andreas Blau i Berlin og Auréle Nicolet i Basel. Foruten å være solofløytist i Kringkastingsorkestret og i Det norske kammerorkester er han en hyppig gjest som solofløytist såvel i Oslo-Filharmonien som i Den norske Opera i Oslo og i Oslo Sinfonietta. Han er en mye benyttet instruktør for blant annet Ungdomssymfonikerne og Valdres Sommersymfoni. Debutkonserten fant sted 1995 i Universitetets aula med et sammensatt orkester under ledelse av Antonio Papano og med Rikskonsertenes debutstøtte.

I tidsrommet 2006-2010 var han musikalsk leder for Moelv Musikkforening. Han har spilt kammermusikk i blant annet Wigmore Hall og gjestet orkestre som WDR Sinfonieorchester i Köln og Stuttgart Philharmoniker. Han har også vært knyttet til Malaysian Philharmonic Orchestra som solofløytist ved en rekke prosjekter. Han er bror av organisten Roger Andreassen.

Andreassen har medvirket ved et høyt antall plateinnspillinger som solist, kammermusiker og orkestermusiker. Blant annet har han spilt inn Yngve Slettholms fløytekonsert Possible Selections med Oslo-Filharmonien under ledelse av Christian Eggen. Regelmessig medvirker han ved Risør Kammermusikkfest, Oslo Kammermusikkfestival, Festspillene i Bergen, Stavanger internasjonale kammermusikkfestival, Festspillene i Vestfold og Festspillene i Elverum foruten ved Ultimafestivalen. Han er også instruktør for Ungdomssymfonikerne og Valdres Sommersymfoni ved deres årlige sommerkurs.

EnglishNorsk

Nyheter:

"Duo Dynamo" til topps i Jugend Musiziert i Paderborn i Tyskland tirsdag 6. juni!

Les mer

Kjenner du noen som vil lære å synge?

Les mer

Stor satsing på Unge dirigenter ved Barratt-Due Musikkinstitutt

Les mer

Flere Barratt Due-navn blant vinnerne av Sparre Olsen-konkurransen 2017

Les mer

Samarbeidspartnere:


 

 

 


Støttespillere:

I samspill med: