Skriv ut

Hilary Hahn holder mesterklasse fredag 10. mars

Barratt Due musikkinstitutt i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett inviterer til mesterklasse med Hilary Hahn fredag 10. mars i Kammersalen, Barratt Due musikkinstitutt.

Medvirkende:
Ludvig Norum Gudim, fiolin - J. Brahms, Fiolinkonsert i D-dur, Op. 77: 1. sats
Sonoko Miriam Shimano Welde, fiolin - S. Barber, Fiolinkonsert, Op. 14: 1. og 2. sats
Natallia Papova, klaver

Fri inngang.

Vel møtt! 


HILARY HAHN:

Hilary Hahn startet å spille fiolin som fire-åring, og ble som ti-åring tatt opp ved prestisjetunge Curtis Institute of music der hun studerte med Jascha Brodsky. Hun debuterte som solist med orkester da hun var 12, og som 19-åring turnerte hun som musiker på fulltid.

Hahn startet å spille inn plater som 16-åring, og har gitt ut 15 album på selskapet Deutsche Grammophon og Sony labels, i tillegg til tre DVDer, Oscar-nominert filmmusikk og en prisvinnende innspilling for barn. Hun har også en egen evne til å vise frem den tradisjonelle fiolinlitteraturen og samtidig åpne nye dører for lytterne.

I 2010 spilte hun inn hun Jennifer Higdons fiolinkonsert sammen med Tsjajkovskij-konserten, der Higdons verk – som var skrevet for Hanh – senere vant Pulitzerprisen. I 2015 kom hennes innspilling med verker av Mozart og Vieuxtemps sammen med kollegene Paavo Järvi og Deutsche Kammerphilharmonie Bremen ut. Til sammen hun mottatt hele tre Grammypriser for innspillingene sine.

Hahn er også en ivrig skribent, og poster jevnlig artikler på hjemmesiden sin, hilaryhahn.com. Hun har sin egen YouTube-kanal, og er aktiv på sosiale medier som Twitter og Instagram. Han har også vært på forsiden av de fleste magasiner for klassisk musikk, samt blader som Vogue, Elle og Marie Clare. In 2001 ble hun utnevnt til «America's Best Young Classical Musician» av Time Magazine, og i 2010 opptrådte hun gjest på The Tonight Show with Conan O’Brien der hun spilte verker av Bartók og Brahms. Hun har også deltatt ved en rekke ikke-klassiske musikkproduksjoner.

(Tekst: operaen.no

EnglishNorsk

Nyheter:

Høyskolen Barratt Due: Velkommen til nytt studieår!

Les mer

Birgitta Elisa Oftestad vant Fjord Cadenza!

Les mer

Henning Kraggerud er en av årets Royal Northern College of Music Honorads!

Les mer

"Duo Dynamo" til topps i Jugend Musiziert i Paderborn i Tyskland tirsdag 6. juni!

Les mer

Samarbeidspartnere:


 

 

 


Støttespillere:

I samspill med: